مربی محور - مسجد مدار

مبانی و اصول کار فرهنگی ،تربیتی و تشکیلاتی ویژه مربیان صالحین و فعالان مجموعه های تربیتی و فرهنگی

مربی محور - مسجد مدار

مبانی و اصول کار فرهنگی ،تربیتی و تشکیلاتی ویژه مربیان صالحین و فعالان مجموعه های تربیتی و فرهنگی

arrow
خبرنامه سایت
فیسبوک صالحین
پرتال صالحین خیبری
خاکریز ما

codes and tools for blog

مربی محور - مسجد مدار

گام نخست در تربیت، طهارت است، همچنانکه گام نخست در عبادت طهارت است.

«طهارت شریعت به آب است و طهارت طریقت به تخلیه هوا و هوس و طهارت حقیقت خالی کردن قلب است از غیر حق تعالی»

عضویت در خبرنامه ایمیلی
امکانات سایت
دیگر پایگاه های ما
آخرین نظرات
دوستان صالحین
دفاتر مراجع عظام تقلید

اصلاح آداب معاشرت متربیان با سرگروه و بزرگترها

سه شنبه, ۱ مرداد ۱۳۹۲، ۱۲:۰۹ ب.ظ

چگونه آداب معاشرت متربیان را با سرگروه و بزرگترها اصلاح کنیم؟


آداب معاشرت


یکی از شیوه‌های مناسب برای این مهم، اصلاح انگیزه‌های متربیان است؛ برای این مهم، موارد زیر توصیه می‌شود:

ابتدا باید ارزش و اهمیت و جایگاه بزرگ‌ترها و سرگروه و مربی را برای آنها بگویید، البته نه با زبان سخنرانی خشک، بلکه با روش‌های جذّاب و نوین؛ مانند شعر، فیلم، نمایش و... و پس از آنکه ارزش و جایگاه آنها به‌خوبی برای آنها جا افتاد، از خود آنها بخواهید بگویند کسی که در چنین جایگاهی قرار دارد چه برخوردی باید با او کرد؛ یعنی وقتی شما انگیزه را با روش‌های خوب اصلاح کنید، خودبه‌خود نتیجه مطلوب شما أخذ خواهد شد.


از شیوه‌های دیگر، نشان دادن نتیجه‌های بد این نوع برخورد است؛ مثلاً شما با اجرای یک تئاتر یا نمایش و... عاقبت امر یک متربی که با مسئول گروه یا دیگران برخورد خوبی نداشته است را برای آنها نشان دهید.

در کنار همه اینها درخواست امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر درون حلقه خودشان خیلی اثرگذار است؛ بدین صورت که مثلاً هر کسی امروز با مربی حلقه یا با دوست و بزرگ‌ترش برخورد بدی داشته است، همه در حلقه با او به گونه‌ای دیگر برخورد کنند تا متوجه رفتار زشت خود شود.

راه دیگر آن است که مسأله را به‌صورت کلی و به عنوان یک موضوع در حلقه مطرح کنید و از متربیان بخواهید برای حل این مسأله چه راهکارهایی پیشنهاد می‌کنند و چه تجربه‌هایی دارند که اگر زمانی اشتباهاً برخورد مناسبی با کسی نداشتند، چگونه توانسته‌اند آن را جبران کنند و چه خاطره لذّت‌بخش و به‌یادماندنی‌ای از لحظات جبران اشتباهات خود در رابطه با دیگران دارند.

بیان خاطراتی از خود و یا دیگران در جنبه مثبت یا منفی و نتایجی که بر آن متفرّع شده است بدون اینکه بحث غیبت و گناه دیگری مطرح شود، به صورت کلّی و یا حتّی حذف اسم و مشخّصات و همچنین نقل قصّه‌هایی که از انبیا و معصومین علیهم‌السّلام و بزرگان و عموم مردم تأثیرگذار باشد.

نقل روایاتی و یا آیاتی در ضمن قصّه‌ها و خاطرات و حتی نقل اشعار و تمثیلات جمع‌آوری شده در این زمینه در مناسبت خاص هر کدام تأثیر خود را دارد. البته لزومی ندارد که همۀ راهکارها به‌کار رود، بلکه هر کدام زمینه‌اش باشد و مناسب‌تر باشد. البته در کنار همۀ اینها رفتار عملی بزرگ‌ترها و سرگروه است که بیشترین تأثیر را دارد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
Susa Web Tools