حاج آقا لباس پیامبر(ص) بر تن شماست!!
این یادداشت تنها نقدی است بر عملکرد روحانیت در حوزه فرهنگی و تربیتی.
مساجد را پیرمردها قرق کرده اند!!
مگر نه اینکه وظیفه اصلی روحانیت تربت انسانهاست. مگر نه اینکه وظیفه اصلی روحانیت ترویج احکام اسلام است. مگر نه اینکه لباس تبلیغ دین پیامبر بر تن روحانیت است. چرا باید باوجود این همه طلبه و روحانی از کمبود مربی تربیتی بنالیم و باوجود این همه مسجد از نبود فضاهای فرهنگی و تربیتی بگوییم.
همیشه خطبه خوانی جوانان را جذب نمیکند گاهی اوقات باید بین جوانان بود...
واقعیت این است که متاسفانه تعداد طلاب و روحانیون جوانی که به صورت تشکیلاتی مثلا در زمینه طرح صالحین دغدغه دارند زیاد نیست و بسیاری از این بزرگواران هنوز هم به منبر اکتفا می کنند.
اما چگونه باید نسل جوان و نوجوانان را با وجود این همه سرگرمی حلال و حرام پای منبر کشاند،در چند تا از مساجد ما برنامه های مسجد با سلیقه جوانان و نوجوانان امروزی همگونی دارد، چند تا از ائمه جماعات ما به حضور جوانان و نوجوانان در صفوف نماز جماعت حساسند و برای آن تلاش می کنند.
به شخصه خود شاهد آنم در مساجدی که به حضور نسل جدید اهمیت داده میشود و برنامه هایی برای آن تعریف شده حضور جوانان و نوجوانان پرشور بسیار چشم گیر است اما در مساجدی که به بهانه حفظ جمعیت و در شان نبودن برخی برنامه ها و ... اهمیتی به این موضوع داده نمی شود مسجد تنها توسط پیرمردها قرق شده است.
یکی از ثمرات گرانقدر انقلاب حضرت روح ا.. تحول در عرصه نظری فعالیت های تبلیغی و تربیتی رایج در سازمان روحانیت بود . رویکرد فقه فردی مرسوم در حوزه های علمیه بعلت محقق شدن فقه حکومتی آفتی بود که بر عملکرد«زعمای قوم». ریشه دوانده بود که با حرکت حضرت امام خمینی (ره) تحولی عظیم در این موضوع رخ داد . مسجد و فعالیت های مسجد در انقلاب و دفاع مقدس تلألوء این حرکت می باشد. «مسجد (محل عبادت)در اسلام بر خلاف ادیان دیگر . محلی فقط برای عبادت نیست ، بلکه مرکز حرکت های اجتماعی و مرکز تعامل مردم با یکدیگر است »
خطری که امروز متأسفانه مساجد را بشدت تهدید می کند تفکر سکولاری پنهانیست که در عملکرد برخی از ائمه جماعت مساجد موج می زند « مسجد شکل کلیسا نیست . کلیسا یک رابطه فردی مابین افراد و خداوند تبارک و تعالی – علی زعمهم-است » عملکرد برخی ائمه جماعت بر عدم جذب نوجونان و برگزاری برنامه ها بارویکرد جوان پسندانه به بهانه در شأن مسجد نبودن ، در همین راستا تفسیر می شود .
« مسجد مسلمین در زمان رسول خدا و در زمان خلفائی که بوده اند ، مسجد مرکز سیاست اسلام بوده است»
عناصری در تشکیل مسجد طراز اسلامی بسیار نقش ایفا می کند که در صدر آنها حضور روحانی پرهیزکار ، خردمند ، کارشناس و دلسوز همچون پزشک و پرستار در بیمارستان ، روح و مایه حیات مسجد باشد. روحانی دانا و مسئولیت پذیرمی تواند محور این منظومه تلاش مقدس در محله اسلامی باشد . روحانی مسجد، محور فعالیت ها ی مسجد است. باید روحیه تشکیلاتی ، سعه صدر ، برنامه ریز ، ارتباط قوی با همه مؤثرین مسجد بخصوص جوانان داشته باشد . در برخی مساجد به بهانه حفظ جمعیت مسجد متأسفانه امام جماعت جذبه بیشتری برای افراد معمر دارد تا جوانان و نوجوانان .
روحانی ای که فقط مسئول اجرای نماز جماعت و حداکثر بیان مسائل شرعی ست نسبتی با تفکر ضد سکولاری حضرت امام خمینی (ره) معمار کبیر انقلاب ندارد ، و یکی از موانع جدی تحقق محله اسلامی با محوریت مسجد طراز اسلامی است .
اگر روحانیون و ائمه جماعات مساجد به مساجد به عنوان کانون های فرهنگی و تربیتی نگاه ویژه ای داشته باشند و خود را مربی تربیتی بدانند با همکاری بسیاری از دستگاه هایی که به صورت موازی با این امر فعالند قطعا وضع فرهنگی و تربیتی جوانان و نوجوانان این کشور اسلامی بسیار بهتر از این خواهد شد.
این مطلب در عمارنامه و حرف تو و پایگاه مبلغان سایبری منتشر گردید.
سالروز آغاز امامت بر شما مبارک باد.
"یک جمله هم به حاج آقا :
آغاز امامت فرمانده ات مبارک"
یا حسین