اطلاعات داشته باشیم تا بتوانیم صحبت کنیم
جرات کنیم و حرف بزنیم
باید جرات کنیم و حرف بزنیم ، در برابر هر مخاطبی ، حتی اگر
سلطان جهان باشد با آرامش و بدون خویشتنداری ، هر چه می خواهید با دقت تمام
، و کامل و درست بازگو کنید . حتی اگر احساس کنیم نمی توانیم ماهرانه از
عهده آن برآییم . از آنجا که اندیشه ، خاستگاه عمل را به وجود می آورد ، از
امروز این عبارت را با عزم راسخ و قاطع چندین بار در روز تکرار کنیم . من
جرات حرف زدن خواهم داشت ، اما نفوذ مستقیم کلام و تاثیری که می گذارد و
قدرت متقاعد کننده اش ، به وضوح و دقتش بستگی دارد . باید بتوانیم منظور
خود را به درستی بفهمانیم و در چند کلمه توضیحات لازم را بدهیم و بی آنکه
به اصل موضوع چیزی اضافه یا کم کنیم ، اطلاعات و دستورها را دقیق و روشن به
گونه ای نقل کنیم و در اختیار مخاطب بگذاریم که بی درنگ به اندیشه اصلی ما
پی ببرد . به این منظور باید خود را عادت دهیم تا معنی دقیق واژه ها را
دریابیم و مفهومشان را در قالب جمله موجز و روشنی بیان کنیم که ارتباط
معنوی کاملی دارند .
به بهانه اینکه یکی از آشنایان چیزی را از شما می خواهد که انجامش برایتان مقدور نیست از ملاقاتش گریزان نباشید ، به عکس با خوشرویی و مهربانی او را بپذیرید و در جواب او ، مراتب تاسف را ابراز کنید. به خاطر داشته باشیم که هر چیز گفتنی است به شرط اینکه واژه های ساده ، بی کنایه و ظریف را انتخاب کنیم و لحنی آرام و مثبت برگزینیم . هیچ کس در دنیا نباید در شما این حس را برانگیزد که از صحبت کردن با او می هراسید ، با در نظر گرفتن تمامی باریک بینی های لازم ، قاطعانه و جسورانه صحبت کنید ، چندی نخواهد گذشت که با وجود حساسیت و شکنندگی امروزتان ، رویین تن خواهید شد. همیشه بیاد داشته باشیم که مدیران ، وکلا ، دلالها ، سیاستمداران ، بازاریاب ها ، خریداران و فروشندگان موفق همگی از مهارت گفتگو و صحبت کردن خوبی برخوردارند.
اطلاعات داشته باشیم، تا بتوانیم صحبت کنیم
داشتن اطلاعات و دانستن اخبار و اتفاقات روزانه که بدانیم در دنیای اطرافمان چه می گذرد، علاوه بر این که مغزمان فعال تر و عضلات ذهنی و فکرمان قوی تر می شوند باعث می شود در جمع های دو و چند نفره سرزنده و شاداب بوده و بتوانیم در مورد مطالبی صحبت کنیم که شنونده مشتاق شنیدنش باشد .
مطالعه کتاب ، خواندن مجله و روزنامه ، دیدن فیلم و رفتن به سینما ، جستجو در اینترنت و ...
چند تمرین برای تقویت سخنرانی در جمع:
1 - برگزاری سمینارهای صوتی: یک نوار کاست صوتی را با مطالب مورد نظرتان پر کنید و سپس آن را برای علاقمندان بفرستید.
2- با شرکت هایی که سمینارها را اداره می کنند تماس بگیرید و در آنها عضو شوید، در این حالت شما فقط پشت تریبون قرار می گیرید و تخصص خود را ارائه می دهید ، در حالی که شرکت وظیفه تبلیغ ، ثبت نام و غیره را به عهده دارد.
3- سمینارهای رایگان بر پا کنید . مردم از حضور در سمینارها لذت می برند به خصوص اگر این سمینارها مجانی باشد. ارائه یک سمینار مجانی می تواند یک دروازه کاملا باز برای فروش محصولات و خدمات شما ایجاد کند . برای شرکت کنندگان در سمینار یک هدیه کوچک بگیرید . در ضمن پس از سمینار مدت کوتاهی را به گفت و گوی غیر رسمی با حضار بگذرانید. مردم معمولا پرسش هایی دارند که نمی خواهند در حضور جمع مطرح کنند .
4- در یک کلاس ، درس بدهید
می توان از شنوندگان بخواهیم ، کاستیها ، پیچیدگی ها ، سخنان نامربوط و گنگی آوایتان را به شما خاطر نشان کنند. شنوندگان به عنوان مشتریان شما نقش مثبت و مهمی را به عهده خواهند داشت ، اما به هیچ وجه نباید صحبتتان را قطع کنند. آنها می توانند ملاحظاتشان را کم کم یادداشت کنند و بعد از جلسه شما را در جریان قرار دهند .
5- بلند خواندن
روزنامه ، مجله ،کتاب و ... بلند بخوانیم . با این تمرین به مرور بتوانیم مطالب را بلند بخوانیم ، اجازه دهید صدایتان از قفسه سینه خارج شود . هر کسی بلند تر صحبت می کند تمایز و قدرتمندی بوجود می آورد . توجه داشته باشید که کلمات و حروف را از مخرج و بدرستی بیان کنید . مثل درس نه درست .
به لحن صحبت کردنتان توجه کنید
با ضبط کردن صدای خود و گوش کردن به لحن ، سرعت ، شیوه بیان ، و سایر مشخصه های آن ، می توانید در جهت تقویت این مهارت ارتباطی اقدام کنید . با این کار همانند یک مشتری ، محصولی را که خودمان تولید کرده ایم را مورد استفاده قرار می دهیم تا در مورد نقاط قوت و ضعف آن از دید مشتری بتوانیم به قضاوت بنشینیم.